Sgt. Pepper

 

Преди да премина към рецептата бих искал да споделя, защо избрах да правя снимките на рецептите по този начин. Основното ми желание бе да снимам ястията така както всеки би си ги приготвил в къщи, директно в тенджерата или тигана на котлона, без излишно украсяване. Може би и защото съм мъж и не ме бива много в пипването на фините детайли :-)За тази рецепта отредих отново главна роля на любимия ми продукт киноата. Идеята за нея ми дойде спонтанно и реших да експериментирам. Не е лесно постоянно да измисляш нови и нови предложения на базата на един и същи продукт, но ще продължавам да опитвам 🙂 Сега тя е в комбинация със зелени чушки, лук, джинджифил, екзотични подправки и сусамов тахан. Да преминем към рецептата:

Какво ни е необходимо за приготвяне на рецептата

300 г. микс от продуктите Кико ( киноа с червена леща) и Трио киноа ( бяла, червена и черна киноа )

1 голяма зелена чушка

1 глава лук

50 гр. пресен джинджифил

4-5 с.л сусамов тахан

1 с.л. микс от подправки ( куркума, карамфил, кардамон, джинджифил и чили )

хималайска сол по преценка

Първо

Изплаквам добре чушката и я нарязвам на ситно. Обелвам лукът и с него процедирам по същия начин. Добавям ги в дълбок съд и след това обелвам джинджифилът и го настъргвам на ренде. В дълбока тенджера сипвам малко вода и прибавям подправките като ги оставям да се задушат за около 2-3 минути. След това прибавям, зеленчуците и джинджидила, похлупвам тенджерата и ги оставям да се задушат хубаво на слаб огън за около 10-15 мин.

Второ

Прибавям киноата в съотношение една чаша киноа към две вода. Оставям я да ври около 15-20 минути, като периодично разбърквам хубаво. Малко преди да е поела цялата вода добавям сусамовия тахан и отново разбърквам, след което свалям ястието от огъня и добавям солта и още малко подправки. Разбърквам го за последен път и го оставям да изстине.

Добър апетит!

Leave a Reply