Салата от зеленолистни със слънчогледова майонеза

Крайно време е и аз да започна да се отчитам с повечко сурови неща :-). Салатката е от детокс периода ми през месец май и съдържа много зеленолистни, които вече са извън сезон. Но разбира се това не пречи да се опита когато са достъпни отново или да се заменят с нещо друго, като например листа от цвекло или целина. Аз използвах спанак, лапад, киселец и лобода.

Какво ни е необходимо за приготвяне на рецептата

– 500 -600 гр. микс от зеленолистни ( в желана от вас пропорция )

– 200 г. сурови тиквички

– 1 лимон

За майонезата

– 100 г. суров белен слънчоглед

– 50 г. сурово кашу

–  вода на око – около 300-400 мл.

– 1 лимон

– хималайска сол

Да преминем към приготвянето на рецептата

Измиваме много добре зеленолистните за да махнем от тях калта и ако има още нещо друго нечисто. Нарязваме ги наситно или ги накъсваме на ситно с ръце. След това нарязваме тиквичките на кубчета и ги добавяме заедно със зеленолистните в по-голяма купа за салата.

Майонезата приготвяме от суровите ядки, лимон, хим. сол и вода. Добавяме ядките и водата в блендер и пасираме докато се получи гъста и гладка смес. След това изстискваме лимона и прибавяме солта към майонезата. Блендираме отново за да се смесят хубаво всички съставки.

Прибавяме майонезата към салатата, разбъркваме за да се смеси всичко добре и по-желание може да я украсим преди сервиране.

Да Ви е вкусно :-)!

 

 

Leave a Reply